Pasuli dhe të mirat shëndetsore

Një racion pasul/fasule siguron 20% të fibrave të nevojshme në baza ditore.

Pasuli përmban më shumë proteina sesa të gjitha bimët e tjera – vetëm një filxhan fasule ofron një të katërtën e proteinave për të cilat kemi nevojë çdo ditë.

Pasuli përmban edhe vitamina të shëndetshme për zemër dhe antistres, si janë vitamina B, hekuri dhe kalciumi . Po ashtu, konsiderohet edhe si “pastrues natyral” sepse kalon nëpër zorrë dhe ka aftësi të eliminojë kolesterolin.

Mos iu ndani pasulit në kanoçe kur janë me ulje çmimi, pasulet e thata janë gjithmonë më të lira, por marrin më shumë kohë për t’u zier.

Po ashtu nuk duhet harruar se pasuli ka vlerë të madhe të energjisë dhe përmban pothuajse të gjitha aminoacidet esenciale.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close