Për shkak të tensioneve në rritje në Gjirin Persik,Britania e Madhe dërgon anijen e Marinës Mbretërore HMS Kent

Tensionet në mes Iranit dhe pjesës së shteteve perëndimore të cilat përkrahin SHBA-të vetëm sa po rriten dita ditës.

Edhe Britania e Madhe deri në fund të vitit do të dërgojë një tjetër luftanije HMS Kent,nga Marina Mbretrore në Gjirin Persik mu për shkak të rritjes së tensioneve atje,si dhe për të mbrojtur interesat e saja dhe për të siguru lundrimin e lirë të anijeve ,për shkak të kërcënimeve iraniane se do të reagonte për shkak të konfiskimit të një tankeri të saj në Gjibraltar nga Marina Britanike.

Ministria e Mbrojtjes ka deklaruar më parë se ky mision është rutinë dhe se vendosja e fregatës është planifikuar për një kohë të gjatë, por sot është shpjeguar se të dhënat janë të ngatrruara me ato që lidhen me mbështetjen e një tjetre anije.

“Na vjen keq që informacioni në lidhje me vendosjen e planifikuar për një kohë të anijes RFA Wave Knight ishte e përzier me dërgimin e HMS Kent në Gjirin Persik dhe ne jemi të fokusuar në zvogëlimin e tensionit në rajon dhe reagimin në mënyrë adekuate për të ruajtur interesat britanike dhe për të siguruar navigim të lirë”, thuhet në njoftim dhe se kjo konfirmon dërgimin e HMS Kent në Gjirin Persik.

/Përgatitur nga Proinformacion.com

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close