Advertisements

BE do ta ‘marrë në dorë’ drejtësinë në Maqedoninë e Veriut

Pas dështimit të Prokurorisë Speciale, e cila për mision kishte sjelljen e drejtësisë në Maqedoninë e Veriut, nuk përjashtohet mundësia që këtë proces ta ndihmoj Bashkimi Evropian.

Burime pranë Bashkimit Evropian në Bruksel theksuan për INA se nuk përjashtohet mundësia e dërgimt të një misioni mbikqyrës dhe asistues në sistemin e drejtësisë ë Maqedoninë e V., pasi që parashikimet se vendi do të shkojë drejt një krize më të thellë dhe kaosi institucional.

Misioni do të jetë i përqëndruar tek Prokuroria Speciale, me ç’rast do të jetë një suport i fuqishëm për këtë institucion që po përballet me barriera të ndryshme nga struktura të ndryshme politike në Shkup, që janë të ndërlidhur me aferën e përgjimeve.

Një ide të tillë e ka propozuar edhe lideri i ASH-së, Ziadin Sela, i cili ka kërkuar prokuror nga BE-ja në krye të Speciales.

“Është e nevojshme dhe urgjente që në kuadër të sistemit gjyqësor në RMV të bëhen ndryshimet e nevojshme që në krye të Prokurorisë Special të vijnë prokuror dhe ekspert nga vendet e Bashkimit Evropian. Këto ekspert do të kishin për qëllim që në RMV një herë e përgjithmonë të zbardhen plotësisht rastet e montuara politike: Sopoti, Monstra dhe Lagjja e trimave. Duhet një gjykim ndërkombëtar për rastet në fjalë. E drejta nuk duhet të ketë çmim. Një shtet që ska ligje që nuk funksionojnë, ligjin e bëjnë kriminelët dhe të korruptuarit”, është shprehur ai. (INA)

Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close