Advertisements

Marrja e medikamenteve me lëngje,redukton efektin e tyre

Kjo vlen kryesisht për lëng rrushi dhe portokalli, nëse ata konsumohen me ilaçe antialergji, si dhe kundër presionit të lartë të gjakut, sipas studiuesve të Universitetit Westertern të Ontarios.

Ekspertët theksojnë se në këtë situatë, efekti i barit mund të përgjysmohet, dhe për këtë është përgjegjës substanca kimike Naringin, e cila gjithashtu gjendet edhe në lëngun e mollës.

Supozohet se Naringin bllokon një mekanizëm vendimtar për kalimin e molekulës së barnave nga zorra e vogël në qarkullimin e gjakut.

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close