Advertisements

Presidenti i Malit të Zi,Gjukanoviq:Të formohet Kisha Ortodokse e Malit të Zi

Presidenti i Malit të Zi ,Milo Gjukanoviq ka deklaruar se rruga më e mirë për t’i tejkaluar ndasitë në mes të besimtarëve pravosllav ,është formimi i kishës pravosllave malazeze,njoftojnë mediat podgoricase.

Gjukanoviq tha se është e padiskutueshme se ekzistonte një kishë ortodokse malazeze autoqefale dhe se ishte e drejtë e padiskutueshme e Malit të Zi për të filluar funksionimin e rinovimit Kishes Ortodokse Malazeze.

Ai shtoi për Shërbimin Publik të Malit të Zi se Metropolitanata crnogorsko-primorsko dhe klerikët dhe e saj e kanë derën e hapur të jenë pjesë e kësaj zgjidhjeje, dhe jo të ngelin tradicionalisht pjesë e problemit.

Ai thotë se kisha pravosllave serbe, është një faktor i rëndësishëm që ndikon në ndarjen e popullsisë ortodokse në Mal të Zi.

Përgatitur nga Proinformacion.com

Loading...
Advertisements
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close