Fatmir Sejdiu akuzon:Delegatët në Kuvendin zgjedhor të LDK-së nuk patën mundësinë të shprehen lirshëm

Ish-kryetari i LDK-së, Fatmir Sejdiu, nuk mori votat e mjaftueshme për të hyrë në garë për kryetar të këtij subjekti, pasi duhen 50%+1 të votave të delegatëve të pranishëm.

Menjëherë, pasi iu është refuzuar kandidatura, Sejdiu lëshoi punimet e kuvendit dhe për mediat deklaroi se delegatët nuk janë shprehur lirshëm dhe sipas tij, kjo është shenjë e keqe për demokracinë.

“Ata njerëz nuk mund të shprehen lirshëm. Nuk kanë miratuar kandidaturën time, e kanë miratuar një tjetër. Në këtë mënyrë të punës, me këtë qasje, me këtë mënyrë të mungesës së guximit të njerëzve, e kemi një shenjë të keqe për demokracinë ne Kosovë. LDK ka qenë dhe mbetët shtëpia ime”, tha ai.

Sejdiu gjithashtu tha se ka pasur kontakte ditët e fundit me kryetarin tashmë të rizgjedhur të LDK-së, Isa Mustafa, rreth një konsesunsi politik, por që nuk ka marrë ndonjë përgjigje.

“Kam tentuar ditët të fundit të kem kontakt me kryetarin rreth një konsensusi politik. Më ka pritur por nuk kam marr ndonjë përgjigje. Nënkryetarët nuk kanë dashur të dinë cila është ideja ime rreth një konsensusi politik. Delegatët vendosin për kryetarin, sigurisht në këtë mënyrë ai (Mustafa)do të marrë mbështetjen e tyre”, tha ai.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close