Çfarë shkroi, Georg von Hahn për pellazgët?


Kur Johann Georg von Hahn shkruante në 1854: “….Disa shenja tregojnë që kur pellazgët zunë vend në Europë, ata kishin njëfarë kulture sepse merreshin me bujqësi dhe kishin një kult fetar mjaft të zhvilluar. Pra mund të themi se ata kanë qenë bartësit e parë të kulturës në Europë, prandaj e meritojnë të merremi më shumë me ta dhe t’i ndajmë më mirë gjërat pellazgjike prej atyre helene. Hetimet tona do të kurorëzohen me sukses nëse pellazgët do i njohim më vete. Por nuk do të nxjerrim gjë në krye nëse u mohojmë atyre këtë ekzistencë dhe me emrin e tyre do të tregojmë vetëm një periudhë të zhvillimit të helenëve”…!!!!

//Postuar fillimisht nga Entela Komnino         /Proinformacion.com

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close