Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA të Serbisë ,Mojsiloviq me gjeneralë rusë, nga Moska “analizojnë situatën në Kosovë”

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Serbisë, gjenerali Milan Mojsiloviq me t’u kthyer nga Moska ku ishte në vizitë kolegëve të tij nga shtabi i forcave ruse të armatosura a deklaruar “Rusia si partner strategjik do të vazhdojë të na ofrojë mbështetje të gjithëanshme”,por se sipas tij “ata kishin analizuar posaçërisht situatën në Kosovë dhe se se lëvizjet e njëanshme të Prishtinës po rrezikonin situatën e sigurisë”

“Ne kemi marrë mbështetje nga udhëheqja ushtarake ruse se si po veprojmë në lidhje me Kosovën. Sigurisht, ne jemi veçanërisht të interesuar për sigurinë e serbëve, jo vetëm në veri të Kosovës, por në të gjithë Kosovën,” tha ai.
Orientimi dhe bashkëpunimi ushtarak i Serbisë kah Moska tashmë ka një agjendë të qartë e cila është antiperëndimore dhe në mbështetje të aspiratave ruse në Ballkan.

//Përgatitur nga Proinformacion.com

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close