Çarë thonë studimet për qaramanët?

Hulumtimet e reja sugjerojnë se derdhja e disa lotëve në të vërtetë mund të jetë e mirë për ju.

Një studim i ri vuri analizoi rreth 200 vullnetarë të cilët panë një video të trishtuar ose ‘neutrale’ para se ta zhytin dorën në ujë të akullt.

Ata që qanë gjatë shfaqjes së videos ishin në gjendje të mbajnë një normë të vazhdueshme të frymëmarrjes gjatë testit të durimit, ndërsa frymëmarrja e pjesëmarrësve që nuk qajtën fare ishte shumë e çrregullt.

‘Qarramanët’ gjithashtu patën ritmin e zemrës së tyre të ngadalësuar para se të fillonin testin dhe gradualisht duke u kthyer në normale.

Hulumtuesit nga Australia besojnë se të qarit mund të ndihmojnë njerëzit të qetësojnë veten dhe gjithashtu rregullojnë normën e rrahjeve të zemrës.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close