Damon M. Wilson (NATO):Rruga e Serbisë për në BE është përmes normalizimit të marrëdhënieve me Kosovën, jo përmes armëve ruse

Nënkryetari Ekzekutiv i Këshillit Atlantik Damon Wilson thotë me rastine dërgimit të tankeve ruse në Serbi se një vend i cili shkon drejt BE-së nuk duhet të marrë armë nga Moska.

Në pyetjen :”nëse me këtë Serbia po dërgon sinjale Perëndimit dhe si e sheh blerjen e armëve”,ai i tha Zërit të Amerikës, se është e dëmshme dhe e papërgjegjshme, dhe se është një përpjekje për të dobësuar normalizimin e marrëdhënieve Beograd-Prishtinë.

“Rruga e Serbisë për në BE është përmes normalizimit të marrëdhënieve me Kosovën, jo përmes armëve ruse, jo përmes armëve nga Moska. Për sa kohë që Kosova është një çeshtje e hapur, ne do të shohim përpjekjet ruse, do të shohim lojëra serbe, si dhe marrëdhënie kontraverse”, tha Damon Wilson për Zërin e Amerikës.

//Përgatitur nga Proinformacion.com

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close