Shuhet fituesja e Çmimit Nobel për Letërsi,Toni Morrison

Toni Morrison, gruaja e parë afrikano-amerikane që ka fituar Çmimin Nobel për Letërsi, ka vdekur në moshën 88-vjeçare.

Familja e saj ka konfirmuar vdekjen, duke thënë se ajo ka vdekur nga një sëmundje e shkurtër.

Në deklaratën e familjes së saj është thënë se “nëna, gjyshja dhe tezja jashtëzakonisht e përkushtuar, ka ndërruar jetë natën e kaluar (5 gusht) e rrethuar nga familja dhe miqtë”.

“Një shkrimtare që ka vlerësuar fjalën e shkruar, qoftë e saj, e studentëve apo e tjerëve, ajo ka lexuar me dëshirë dhe ka ndjerë shtëpinë më së shumti kur ka shkruar”, është thënë në letër.

“Ndonëse vdekja e saj përfaqëson një humbje të madhe, ne jemi falënderues që ajo ka pasur një jetë të gjatë e të jetuar mirë”.

Si autore e 11 romaneve, Morrison ka fituar Çmimin Nobel për Letërsi më 1993, derisa veprën e parë e ka publikuar më 1970.

Dikur Morrison pati thënë: Ne vdesim. Kjo mund të jetë arsyeja e jetës. Mirëpo ne krijojmë gjuhë. Kjo mund të jetë matëse e jetës sonë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close