The news is by your side.

A shkakton varësi edhe djathi?

Djathi përmban një substancë kimike që ndodhet edhe në drogat adiktive, kanë zbuluar shkencëtarët.

Ekipi që qëndron prapa këtij studimi, po ashtu ka shpjeguar se pse disa ushqime të caktuara janë më adiktive se të tjerat.

Duke përdorur skemat e Universitetit Yale për Shkallën e Varësisë, të dizajnuara për të matur varësinë e një individi ndaj ushqimeve, dhe është zbuluar se djathi e ka aftësinë të shkaktojë varësi për shkak se përmban kazeinë apo proteina qumështore.

Autorët e studimit kanë gjetur se ushqimet e përpunuara, lidheshin me sjellje adiktive, pasi që ushqimet e yndyrshme janë më së vështiri të mënjanueshme kur filloni t’i konsumoni.


 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close