Advertisements

Zhdukja e kombeve te vogla-Analizë trishtuese për shqiptarët

 

Në nje analizë te shkruar nga shkenctaret Euro-Amerikan qe merren me studime per popujt parashikohet një e ardhme e zezë për popujt e vegjël ,në këtë rast edhe për ata ballkanikë,sidomos për shqiptarët.

Po çfarë tregojne parashikimet tyre?

1. Humbja e shume kombeve (shqiptareve n,rumuneve, bullgareve, maqedoneve, grekeve e te serbeve) perfshihet Religjioni, shperngulja, problemet ekonomike e deri te paaftesia e politikaneve per ti menagjuar situatat politike e ekonomike te kombeve te tyre. Keto vende ne fillim gradialisht do te zbrazen pjeserisht e me kalim kohe teresishte e qe do te populohen me popuj te ardhur nga Azia dhe Afrika etj….
Bazuar ne hollesite e analizes nje pjese e popujve ballkanik dhe te Europes lindore tash me nuk ka dileme diskutabile te migrimi i popullatave ku perfshihen rumunet, bullgaret, serbet, greket shqiptaret dhe te tjeret pakica hungareze, sllovake, moldaveze polake etj.

E dhimshme dhe tragjike do jete me popullin me te vjeter te Europes me gjene luftarakake : shqiptareve .Religjioni do ti detyroj qe ata ti tjeterson deri te mohimi i rrenjeve te tyre kombetare qe po merr permasa te parashikuara nga analistet, dyndjet e tyre drejt Europes Perendimore , problemet ne ekonomi si paaftesia per te kapur ritmin e zhvillimeve politike dhe ekonomike te rajonit etj.
Reduktimi i popullsise nga natalitet, vdekjet e shumta nga semundjet, standardet e larta europiane ku pagat mesatare mujore te tere rajonit ballkanik dhe te Europes Lindore jane 350-400 Euro, jepet te kuptohet se kjo pjese e Europes do te zbrazet me hapa te intenziteteve kohore te ulta por edhe te larta ne 10 vjeqarin e ardhshem….

Me shpres se njerzit e afte te Kombit me te vjeter te Kontinentit Europiane shqiptaret te punojnë per kombin e tyre e jo vetem per interesa personale e familjare.

E shqiperoi nga gjermanishtja: Florim Kuci/Proinformacion.com

 

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close