Ministria izraelite e Mbrojtjes prezanton 3 prototipe të tankeve të së ardhmes

Izraeli ka prezantuar tanke të reja “të zgjuara” – tre versione të prototipit të makinës luftarake të së ardhmes – “Carmel”. Në pamje dhe armë (përdor një top kalibri 30 milimetërsh), është, mbi të gjitha, një automjet luftarak këmbësorie. Ekuipazhi përbëhet nga dy persona dhe është i pajisur me dhjetëra kamera, radarë dhe sensorë. Rezervuarët me siguri do të jenë në gjendje të ndryshojnë – të dy do të jenë në gjendje të drejtojnë automjetin dhe zbulimin, si dhe të përdorin armë dhe pajisje të tjera.

Prodhuesit e “tankeve të zgjuara” janë tre kompani – Forca Ajrore Izraelite, Rafael dhe Elbit Marahot.

Tanket janë të pajisura me teknologjinë më të fundit, e cila siguron shikimin e terrenit 360 shkallë, i cili mundësohet nga sensorë të shumtë.

Ekuipazhi i platformës luftarake, i prezantuar nga Elbit Marahot, do të ketë helmetat ” iron vision” , dhe informacionet do të shfaqen në ekranet e tyre. Helmeta të tilla përdoren gjithashtu nga pilotët e aeroplanit luftarak të gjeneratës së pestë amerikan F-35.

Kompania Rafael përdor një “kabinë qelqi”, në sajë të së cilës ekuipazhi merr informacion për rrethin.

Inxhinierët izraelitë të industrisë së aviacionit kanë prezantuar sisteme që do të shfaqin të dhëna në ekrane të mëdha panoramike, si dhe në ekranet personale të operatorëve.

Mund të thuhet se përparimet më të përparuara në shkencë dhe teknologji, të cilat më parë ishin përdorur vetëm në sistemet më të shtrenjta të armëve, sot përdoren gjithnjë e më shumë në zhvillimin e automjeteve tokësore konvencionale.

//Përgatitur nga Proinformacion.com

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close