Refugjatët kosovarë kishin mbështetjen më të madhe amerikane

Shumë njerëz vazhdojnë t’ia mësyjnë ShBA-së për një jetë më të mirë. Janë 39 % e amerikanëve që e përshkruajnë situatën në kufirin amerikan me Meksikën si “krizë”, kurse rreth 35% prej tyre e quajnë “problem të madh”.

E lidhur me këtë Mbrojtja Kufitare dhe Dogana e ShBA-së vazhdojnë të debatojnë sa i përket trajtimit të refugjatëve, me të mbërritur në kufirin amerikan.

Ndër vite, numri i migrantëve ka shënuar rritje, është shumë më i lartë sesa në kohën kur organizata amerikane e sondazheve “Gallup” kishte bërë për herë të fundit këtë pyetje në dhjetorin e vitit të kaluar.

Hyrja e refugjatëve nga Amerika Qendrore tani është më e larta (57%) në krahasim me pothuajse të gjitha anketat e mëhershme që “Gallup-i” ka bërë për këtë çështje, përfshirë edhe çështjen e refugjatëve sirianë më 2015 e po ashtu edhe refugjatët nga Holokausti gjerman në vitet e 1930-ta dhe ‘40-ta.

E sipas kësaj ankete, të vetmit refugjatë që kishin mbështetje të madhe ishin refugjatët shqiptarë nga Kosova.

 “Të vetmit refugjatë që kanë pas mbështetje më të madhe në anketat e ‘Gallup-it’ janë refugjatët shqiptarë nga Kosova gjatë një periudhe të spastrimit etnik atje më 1999. Në atë kohë, 66% aprovuan vendimin veçse të marrë për të sjellë ‘disa qindra refugjatë shqiptarë nga Kosova’ në SHBA”, thotë “Gallup-i”.

Ndrshe presidenti Donald Trump, kishte premtuar ndërtimin e murit përgjatë brezit kufitar me Meksikën.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close