E vërteta e madhe historike është kjo:Serbia e njohur në kufijtë e vitit 1878 pa Kosovën, Vojvodinën,Sanxhakun

Pretendimet e “të vërtetës serbe”,mbi Kosovën dhe trojet e tjera shqiptare mbështeten sa në rrenat e sëmura të tyre sa në “budallakinë” tonë për të hequr dorë nga vlerat tona historike.

Por të vërtetën duhet ta tregojmë dhe ta dëshmojmë edhe ne,duke përdorur të gjitha resurset arkeologjike e të dhënat të tjera hartografike e dokumentare para botës mbarë ,të gjithë ne pa dallim,kur të mundemi e sa herë të na ipet rasti pa ia nda…edhe institucionalisht patjetër!

Një dëshmi mu sikur kjo që po shihni në këtë hartë e cila tregon më së miri të vërtetën që nga viti 1878 kur shteti serb ishte pranuar për herë të parë në kufij pa Vojvodinën,Sanxhakun dhe Kosovën.

Kuptohet që këtu kemi troje të lashta shqiptare që ngelën nën Serbi,si Prokupla,Leskoci,Piroti,Nishi…por në hartë tregohet një momentum tjetër në histori i cili dëshmon se Serbia ka vazhduar ekspanzionin në dëm të shqiptarëve!

Pra edhe kjo e vërtetë e vonë,duhet treguar e shfaqur përditë e gjithkund,se të vërtetat e tilla shkojnë shekuj e shekuj prapa nëpër Dardani e deri Ylliri e tutje thellë në parahistori.

//Xhelil Arifi/Proinformacion.com

Credits:Fahri Xharrën për fotografinë


 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close