“Hardh Fest” nis sot

Një nga manifestimet më të rëndësishme në Kosovë, e që ka qëllim promovimin e kulturës dhe traditës vendore, festivali “Hardh Fest” nis sot, për të vazhduar me aktivitete të shumta edhe nesër e pasnesër.

“Konaku” i Rahovecit pritet të jetë plot vizitorë të cilët do të mund të mësojnë më shumë për vreshtarinë, e edhe do të shijojnë muzikë nga performues të ndryshëm botëror, përcjellë me lojëra e aktivitete të shumta, që tashmë janë tradicionale në festivalin e vjeljes së rrushit.

Hardh Fest, organizim që mbahet nën patronatin e kryetarit të Komunës së Rahovecit, synon promovimin e rajoneve vreshtare të Kosovës.

Drejtori artistik në Hardh Fest, Gardalin Shtavica, tha se qëllimi mbetet promovimi i turizmit në Rahovec.

“Ne si festival ndoshta më tepër kontribuojmë në promovimin e verës, promovimin e rrushit të Rahovecit, promovimin e vet qytetit të Rahovecit. Ne si qëllim e kemi po ashtu promovimin e turizmit në Rahovec, se zakonisht jemi mësuar që festivalet e mëdha të mbahen në vende të mëdha si Prishtina e Prizreni, ndoshta ka qenë befasi që në Rahovec, por ka qenë shumë tërheqës për njerëzit që me ardh në një vend pak më ndryshe”, thotë ai.

Ruajtja e traditave dhe zakoneve që lidhen me vreshtarinë dhe etnologjinë, shihet më së miri në Rahovec, sidomos në kohën e këtij festivali. Një mikpritje e rrallë, nën hijen e vreshtave, u bëhet të gjithëve që vizitojnë Rahovecin, dhe interesohen për kulturën e këtij vendi.

Sivjet, Hardh Fest organizon edhe minimaratonën, si fushatë vetdijësuese, në bashkëpunim me shoqatën e fëmijëve me fibrozë cistike.

Paraqitja kryesor në HardhFest do të jetë nga artisti Ronnie Romero, vokalist i grupit Rainbow. Sivjet, për Hardh Fest, Komuna e Rahovecit ka ndarë 15 mijë euro.

Hardh Fest, festival që tashmë ka marrë përmasa ndërkombëtare, sivjet organizohet nën moton “Një got’ për mot”.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close