Akademiku serb Mateja Beçkoviq po luan mendësh !

Shkruan Fahri Xharra


Mali i Zi u tregua shumë serioz dhe po e vazhdon seriozitetin e tij ndaj Serbisë. Kur u nda prej saj dhe iu bashkua bllokut të perëndimit, nuk ka më zbrapje as hamendje e as këthim mbrapa. Malësorët e sllavizuar nga Kisha serbe ( e cila Autoqefalinë e saj e ka ble në vitin 1923 për 1,5 milion franka të Zvicres nga Patrikana e Stambollit), Rusija Cariste dhe Perandoria Otomane , janë ende me atë vendosmërinë e të parëve të tyre, dkleatëve. Pra : Një herë jo Serbisë, gjithmonë jo ! Ky është shtet !

Nejse , serbët i ka kapur dhimbja e barkut dhe e kresë dhe po angazhohen i madh ei vogël t`iu ndryshojnë mendjen: Malazezët nuk lëshojnë pe ! Për deri sa neve na frikësojnë ushtarakisht me malazezët e kanë ndryshe.

Neve po mundohen që edhe Artanen ( Novo Bërdon ) të na e marrin, malazezët shumë të vendosur po e kërkojnë autoqefalinë e kishës së tyre ortodokse duke iu ndaluar hyrjen në Mal të Zi krerëve të Kishes Serbe.

Mali i Zi iu ka ndaluar hyrjen përveq Akademikut Matrja Beçkoviq edhe historianëve Alksander Rakoviq dhe Çedomir Antiq-it, si dhe Profesorit të fakultetit të drejtësisë Dejan Mitroviq-it.

Kryetari i Malit të Zi Milo Gjukanoviq-i ( sipas Akademikut serb ) duke folur për rrezikun e :Serbisë së Madhe dhe duke folur për rrezikun nga Kisha serbe e “ cila e ruan infrastrukturen e Serbisë së Madhe” , ai po e krijon “ Shqipërinë e Madhe” .

Beçkoviqi përgjigjet Gjukanoviqit duke i thënë Serbi të Madhe nuk ka por Shqiperi të Madhe nuk do të ket kurrë.

“Kisha ortodokse malazeze është vetëm prjekt ( ëndërr ) e tyre , pasi që ata nuk kanë asgjë, bile as priftër për ta formuar atë “- e thotë akademiku Beçkoviq

Si është e munder pyet Beçkoviqi gati l luajtur mendësh që “ malazezet të ndihen si jo serb, si ju erdhi në mendje të mohojnë Njegoshin, Mark Milanin, Stefam Mitrovi , Gavrilo Dozhiqin, Amfilije Radoviqin “ kur në historinë e tyre nuk e kanë as një këngë antiserbe ?

Frika që e luan mendësh akademikun :” Akademik Matija Bećković izjavio je da predsednik Crne Gore Milo Đukanović, pričajući o velikoj Srbiji, stvara veliku Albaniju.” (https://www.espreso.rs/vesti/politika/426589/matija-beckovic-odrzao-lekciju-koju-ce-milo-djukanovic-pamtiti-dok-je-ziv-sve-je-pocelo-oko-crkve

Pra, Mateja Beçkoviqit i dëshiroj ruetje të shëndetit mendor sepse Mali i Zi është Europë do ta formojnë Kishen e tyre Autoqefale dhe se përfundimisht janë ndarë nga Serbia

Fahri Xharra, 18.08.19
Gjakovë

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close