Nënkryetari i Kuvendit të Malit të Zi,Nimanbegu:Shqiptarët autokton,kanë të drejtë të shfaqin flamurin kombëtar

Nënkryetari i Kuvendit të Malit të Zi Genci Nimanbegu ka deklaruar se shqiptarët kanë të drejtë të shfaqin flamurin shqiptar në Mal të Zi.

Ai për Radion e Malit të Zi tha se ishte i befasuar keq nga informacionet që Ministria e Kulturës do të paraqiste një padi kundër organizatorëve të tubimit në Cevna, gjatë së cilës u shfaq flamuri kombëtar shqiptar pa flamurin kombëtar të Malit të Zi, dhe se ata kishin të drejtë të ngrisnin flamurin.

Nimanbegu deklaroi se shqiptarët janë autokton në territorin e Malit të Zi dhe se sipas Kushtetutës ata kanë të drejtë të shfaqin simbolet e tyre kombëtare.

“Jam i befasuar që Ministria e Kulturës dhe punonjësit e saj absolutisht duhet ta dinë që ne, si popull në Mal të Zi, jemi shqiptarë që jetojnë në mënyrë indigjene në territoret e tyre, se kemi simbolin tonë kombëtar, që sipas Kushtetutës kemi të drejtë të përdorim të lirë, dhe gjithçka tjetër për mendimin tim, është thjesht fillimi i një zënke me njerëzit tanë, “tha ai.

Nimanbegu tha se ai do të diskutojë njoftimin me përfaqësuesit e partive të tjera shqiptare.
“Le të shohim një mënyrë adekuate për t’u përgjigjur,” deklaroi ai.

Ministria e Kulturës e Malit të Zi ka njoftuar se do të paraqesë një padi kundër organizatorëve të tubimit në lumin Cevni, gjatë së cilës u shfaq flamuri shqiptar pa flamurin kombëtar malazez.

//Përgatitur nga Proinformacion.com

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close