Autoritetet gjermane po rrisin furnizimet me tableta të jodit,të cilat do përdoreshin në rast incidenti bërthamor

Mediat njoftojnë se autoritetet gjermane rrisin stoçet e tabletave me jod që mund të ndihmojnë qytetarët në rast të një incidenti bërthamor.

Zyra gjermane për mbrojtje nga rrezatimi konfirmoi sot se ka porositur 189.5 milion tableta jodi “për të siguruar shpërndarje të sigurt dhe masive në rast të një krize radiologjike ose bërthamore”.

televizioni rajonal WDR, ishte i pari që raportoi një rritje të stokut, ka njoftuar se sasia e tabletave të porositura ishte katër herë më shumë se stoku aktual.
Kjo tabletë nëse merret menjëherë pas një incidenti bërthamor, mund të parandalojnë kancerin e tiroides.

Nuk është për t’u habitur kur kërcënimet nga rreziqet dhe potencialet atomike po shtohen dita ditës,si dhe kur të merret parasysh situata e brishtë e sigurisë në botë,por shtrohet pyetja nëse autoritetet gjermane kanë ndonjë indikacion konkret në mundësinë e ndonjë incidenti atomik,ose është ky veprim i tyre thjeshtë ,preventiv!?

//Përgatitur nga Proinformacion.com

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close