Kërkesë (Lutje) publike për Djemtë e Mirditës,në lidhje me Gurin me mbishkrime të lashta zbuluar në Xhuxhë

Edhe nje here per Gurin e  Xhuxhës.
Kerkese (Lutje) publike per Djemt e Mirdites.
Nga informacionet e pakta qe kemi, po kuptome qe nuk I eshte bere asnje kqyrje teritorit ku u zbulua ky gur, prandaj ehe nje here:

Kerkese (LUTJE) PUBLIKE per DJEMT e MIRDITES.

– Te mos e humbim Orientimin e “Leximit” te Gurit te zbuluar ne Mirdite.
– E para: A eshte gjetur ne kete pozicion, apo duhet rrotulluar rreth boshtit 180 grade, sepse mua me duket nga veshtrimi i fotove, qe simbolet (shkrimet piktografike) jane me koke poshe.
– Me duket, nuk kam siguri. – Ju lutem verifikoni dhe dokumentoni; cili ka qene pozicioni me kordinata gjeografike i ketij guri pa u levizur, pra pozicioni fillestar. …..
– ka shenja qe ai te kete qene ne ndonje pike te larte dominuese.
– A ka aty afer ne ndonje pike la larte nje bazament apo forme rrethore me gur te ruajtuar etj.

///Jaho Brahaj

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close