Advertisements

Arkeologët serb pretendojnë zbulim epokal arketologjik vinçian,por i cili në të vëretë nuk ka të bëjë me të kaluarën e tyre!

Arkeologët nga Serbia krenohen për zbulim epokal e që në fakt nuk iu përket atyre.E vërteta është se ky zbulim është bërë në territorin e Serbisë së sotme,porse shikuar historikisht nuk ai ishte territor Iliro-Dardan e deri në shekujt aktual kur u përzu elementi trashëgues nga aty ai territor i përkiste shqiptarëve.

Ja çfarë njoftohet nga arkeologët serb në lidhje me lokalitetin dhe gjetjet:Në sitin arkeologjik në fshatin Vitkova afër Aleksandrovac Zhupski, falë viteve të përpjekjeve të entuziastëve nga Muzeu Lokal Zupa, dje arkeologja Sanja Crnobrnja Krasic gërmoi më të madhen nga Venerat e Zhupës të gjetur më parë ”,e vlerësuar të jetë 6000 vjet e vjetër,është thënë nga Muzeu lokal.

Sipas Sanja Crnobranje Krasic, është një zbulim epokal nga periudha neolitike dhe i përket kulturës Vinça.

“Supozimet u konfirmuan se ekzistonte një qendër fetare e kulturës Vinça në Vitkovo, sepse Venera e Zhupës është e gjatë më shumë se 30 centimetra.Ishim duke hulumtuar terenin sepse banorëve të Vitkovës i duhet ujësjellsi.Para se të arrinim në fund erdhëm deri tek zbulimi i cili do të habisë botën sepse zbulimi jonë është më i vjetër se piramidat egjiptiane,” tha Sanja Crnobrnja Krasic.

//P;rgatitur nga Xh.Arifi p;r Proinformacion.com

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close