Advertisements

Sot mbahen aktivitetet në vigjilje të festës së Shën Terezës.

Sot prej orës 10:00 në ambientet e katedrales do të zhvillohet aksioni i bamirësisë i Caritas Kosova në bashkëpunim me Katedralen Shën Nënë Tereza për personat nevojtar. Më këtë rast do të dhurohen artikuj ushqimor dhe veshmbathje.

Prej orës 18:00 do të mbahet sakramenti i rrëfimit, ndërsa prëj orës 18:30 lutja e Rruzares dhe litanitë e Nënë Terezës.

Prej orës 19:00 mbahet mesha e shenjtë e vigjiljes dhe lutje pranë Altarit të Reliktit të Shën Nënë Tereza, të cilën do ta udhëheq Don Lush Gjergji, biografi i Nënë Terezës.

Ndërsa, ditëfesta liturgjike e Shën Nënë Terezës do të kremtohet solemnisht nesër në Katedralen Shën Nënë Tereza në Prishtinë.

Prej orës 10:00 është paraparë pritja e besimtarëve, miqve dhe njerëzve vullnetmirë.

Prej orës 11:00 mbahet mesha solemne e festës në Katedrale, e udhëhequr nga Ipeshkvi i Dioqezës Prizren- Prishtinë, Imzot Dodë Gjergji.

Sivjet, ditët e Nënë Terezës, nëntëditëshi përgatitor dhe devocioni ndaj saj, kanë qenë të kremtuara në mënyrë të veçantë duke e kujtuar 40-vjetorin e Çmimit Nobel për Paqe të Nënë Terezës, e cila e mori në vitin 1979 në Oslo.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close