Advertisements

Më 6 Shtator 1914,tradhtarët duke shfrytzuar kaosin nga largimi i Princ Vidit, ngrenë flamurin turk në Durrës

6 Shtator 1914 – Shqipëria bie në anarki. Me shpërthimin e Luftës së parë Botërore, përfaqësuesit e Fuqive të Mëdha në Komisionin e Kontrollit për Shqipërinë kishin filluar te largoheshin. Edhe Princ Vidi apo “Mbreti” kishte ikur para pak ditësh. Me vendin pa kryetar, rebelët hyjnë në Durrës, ngrenë flamurin turk dhe burgosin përkrahësit e Vidit që kishin mbetur në kryeqytet.

//Kalendari Enciklopedik Shqiptar

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close