Advertisements

Pijet e gazuara iu plakin para kohe

Shkencëtarët kanë konstatuar se ata persona që kishin konsumuar 350 ml pije të gazuara, e të ëmbëltuara në ditë kishin ndryshime në ADN, të cilat janë karakteristike për qelizat më të vjetra për 4,6 vjet, krahasuar me qelizat e personave që nuk kishin konsumuar pije të tilla.

Pijet e gazuara të ëmbla po ashtu mendohet se nxisin paraqitjen e diabetit të tipit II, por ky është studimi i parë që tregon se ka një lidhshmëri edhe me plakjen më të shpejtë. STUDIMI, REZULTATET E TË CILIT JANË BOTUAR NË REVISTËN “American Journal of Public Health”, kishte përfshirë 5309 persona të rritur, të shëndetshëm, të moshës 20 deri 65 vjet. Ende nuk dihet se si dhe pse vjen deri te plakja më e shpejtë e qelizave te personat që konsumojnë pije të lartpërmendura.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close