Advertisements

Në Gjermani gjithnjë e më shumë njerëz të punësuar me kontrata me afat të caktuar

Kompanitë gjermane po punësojnë gjithnjë e më shumë punëtorë me kohë të caktuar dhe një nga arsyet mund të jetë frika e një recesioni, i cili është parashikuar për këtë vit.

“Nga dhjetë marrëdhëniet e reja të filluara të punës, katër janë me kohë të pjesshme”, sipas një studimi të Institutit për Punë dhe Kërkime Profesionale.

Sipas sondazhit, firmat me më shumë se 75 punonjës nuk kanë dëshirë të punësojnë pafundësisht, dhe për ndërmarrjet më të vogla, rregullimi ligjor i mbrojtjes nga pushimi nga puna është më i favorshëm për punëdhënësin, kjo është arsyeja pse punësimi me kohë të pjesshme është më pak i shpeshtë.

Bizneset lidhin kontrata me afat të caktuar kur kanë nevoja të fuqisë punëtore afatshkurtra, dhe procesi i përzgjedhjes për kandidatët është më i shkurtër dhe më i thjeshtë, dhe shumë më pak investohet në reklama.

Instituti për Punë dhe Kërkime Profesionale ka arritur në përfundimin se, përkundër faktit se ka 1.3 milion vende të lira të punës në Gjermani, punëdhënësit po zgjedhin gjithnjë e më shumë kontrata me afat të caktuar./pi

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close