Prizren-pse po ngordhin peshqit në lumin Drini i Bardhë

Uji në lumin Drini i Bardhë në Prizren nuk është i helmuar. Ngordhja e peshqve vlerësohet të ketë ndodhur si pasojë e ujit të ndotur nga derdhja e ujërave të zeza, në pjesën ku Lumëbardhi i bashkohet Drinit.

Inspektorati nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor ka sqaruar për Top Channel se kjo ndodh çdo vit në periudhën e njëjtë, pasi ulet sasia e ujit në lum dhe rritet sasia e ujërave të zeza.

“Unë besoj që edhe banorët e dinë që bie rrjedha e Drinit në këtë periudhë dhe të gjithë e din se të gjithë kanalizimet e qytetit të Prizrenit derdhen aty, dhe derisa nuk kemi impiant për trajtimin e ujërave të zeza, Prizreni edhe në këtë periudhë kohore por edhe viteve të tjera do të na përsëritet nëse nuk ndërtohet impianti. Nëse themi si zgjidhet ky problem? Mund të them vetëm kur të ndërtohet impianti sepse këto ujëra nuk kanë ku të derdhen”, është shprehur inspektori i mjedisit, Mustafë Hyseni.

Ndërsa raportimet se po i njëjti lum u bë shkak i ngordhjes së bagëtisë, është hedhur poshtë pas rezultateve që treguan për shenja të sëmundjeve shtazore.

Me gjithë alarmin e ndezur, banorët e zonës vazhdojnë t’i kullosin bagëtitë buzë Drinit.

Ujërat e zeza nuk pritet të paraqesin problem për banorët e Kukësit, për shkak të largësisë, si dhe shtimit të sasisë së ujit nga Drini i Zi përveç burimit të Drinit të Bardhë.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close