Rusia dhe Serbia ,mbajnë ushtrime të përbashkëta ushtarake ,do të përdoren edhe sisteme të raketave S-400

Rusia dhe Serbia kanë vazhduar “flirtin” e tyre ushtarak duke intensifikuar bashkëpunimin edhe përkundër qëndrimit të qartë të bashkësisë perëndimore se Serbia nuk mund të qëndrojë në dy karrige.

Në Astrakhan në Rusinë jugore fillojnë sot ushtrimet e para të mbrojtjes kundër ajrore të Rusisë dhe Serbisë,u tha nga Ministria Ruse e Mbrojtjes.

“Njësitë ajrore dhe antiraketore, si dhe shërbimi radio teknik, do të marrin pjesë në ushtrime. Do të përdoren gjithashtu sistemet e raketave S-400, sistemi i raketave tokë-ajër Pancir – S dhe stacionet e radarit”, thuhet në deklaratë.

Siç u tha, gjatë ushtrimeve praktike, pjesëmarrësit do të simulojnë sulme të mëdha ajrore dhe do të kryejnë lëshime të raketave në kushte të vështira në lartësi të larta dhe të ulëta.

//Përgatitur nga Proinformacion.com

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close