Antitrusti shënjestron kompaninë Amazon

ATSH-ANSA/ – Antitrusti amerikan ka vendosur në shënjestër kompaninë gjigante Amazon.

Një ekip i hetuesve të Komisionit Federal të Tregtisë (FTC), raporton Bloomberg, filloi të intervistojë bizneset e vogla që shesin produkte në Amazon.com për të përcaktuar nëse gjiganti i tregtisë elektronike po abuzonte me fuqinë e tij në dëm të konkurrencës.

Bisedimet tregojnë se FTC është në fazat fillestare të një studimi të gjerë që synon të kuptojë se si funksionon Amazon duke identifikuar praktikat e mundshme të kundërligjshme.

Disa avokatë dhe të paktën një ekonomist po kryejnë intervista që zgjasin të paktën 90 minuta për një numër çështjesh.

Kohëzgjatja e intervistave dhe stafi i punësuar sugjeron që ky është një hetim serioz dhe jo thjesht një përgjigje ndaj Amazon.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close