Banka Qendrore Europiane ul parashikimet për rritjen ekonomike në eurozonë

/ATSH-AFP/ – Banka Qendrore Europiane (BQE) uli parashikimet e saj për rritjen ekonomike në zonën euro për vitin 2019 dhe 2020, deklaroi sot presidenti, Mario Draghi, i cili njoftoi një program të gjerë për rritjen ekonomike për këtë zonë.

“Institucioni i Frankfurtit regjistroi një rritje të Prodhimit të Brendshëm Bruto prej 1,1% këtë vit nga 1,2% parashikuar më parë dhe 1,2% për vitin e ardhshëm nga 1,4% që ishte parashikuar më herët”, theksoi ai në një konferencë shtypi.

Për vitin 2021, BQE vazhdon t’i qëndrojë rritjes prej 1,4%./

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close