Uashingtoni aktivizon një traktat rajonal për bashkëpunimin ushtarak kundër Venezuelës

ATSH-AFP/ – SHBA-ja ka aktivizuar një traktat rajonal për bashkëpunimin ushtarak që e lidh me 10 vendet e  tjera të kontinentit amerikan në përgjigje të lëvizjeve luftarake nga ana e regjimit të presidentit venezuelian, Nicolas Maduro, njoftoi sot sekretari amerikan i Shtetit, Mike Pompeo.

“Lëvizjet e fundit luftarake të ushtrisë venezueliane që është vendosur përgjatë kufirit me Kolumbinë, gjithashtu dhe prania e grupeve të armatosura të paligjshme dhe organizatave terroriste në territorin venezuelian, provojnë që Nicolas Maduro përbën jo vetëm një rrezik për popullin venezuelian, por gjithashtu veprimet e tij kërcënojnë paqen dhe sigurinë e fqinjëve të Venezuelës”, deklaroi Pompeo duke aktivizuar Traktatin ndëramerikan të asistencës reciproke (TIAR).

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close