Rusia ka një sistem raketor i cili merret si më i tmerrshmi dhe më moderni i kohës ,S-400.Ky sistem nuk i ka lënë të qetë as britanikët të cilët përmes Ndihmësit të mundësisë dhe gatishmërisë luftarake të Shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave Ajrore Britanike, Julian Bol, paralajmëruan për kërcënimin e sistemit raketor rus.

Kërcënimet nga sistemi raketor kundër-ajror rus S-400 “Triumph” , sistemi i raketave të lëvizshme bregdetare ,Bastion P dhe sistemi raketor taktik i Iskander kërkojnë një përgjigje emergjente në Mbretërinë e Bashkuar, tha Bol.

Bol në panairin 2019 Defence & Security Equipment International (DSEI) tha që kushtet e krijuara nga Rusia po vinin në dyshim kapacitetin britanik në rast se duhej të reagonte shpejt ndaj një situate të ndryshueshme.
Ai vuri në dukje se zonat e kufizimit të hyrjes dhe manovrimit (A2 / AD), të krijuar nga Rusia me ndihmën e sistemit PRO S-400, sistemet e raketave Bastion N dhe Iskander, e vënë në dyshim aftësinë e Britanisë së Madhe për t’iu përgjigjur shpejt një situate që po ndryshon.

Në mars të vitit 2019, Pentagoni pretendoi se Rusia po zgjeronte aftësinë e saj për të zvogëluar qasjen dhe manovrën (A2 / AD) në zonat e Balltikut dhe Detit të Zi.

Ekspertët ushtarakë amerikanë thonë se teknologjia A2 / AD është krijuar për të mohuar lirinë e lëvizjes së kundërshtarëve në fushën e betejës.//Proinformacion.com