Çfarë sinjali u çoi vendeve të Ballkanit Perëndimor ,Ursula von der Leyen kur zgjodhi kandidatët për komesarë europian?

Kur Ursula von der Leyen u zgjodh presidente e Komisionit Europian ka ngjallur emocione të ndryshme sa i përket udhëheqjes së këtij resori më të rëndësishëm të Bashkimit Europian.

Disa iu gëzuan e disa e morën me skepticizëm.Në fakt ajo që kur zgjodhi kandidatët për komesarë europian ka paralajmëruar vizionin e saj për Europën në pesë vitet hnë vijim.

Në këtë mënyrë, ajo dërgoi mesazhe në Uashington, Londër, Romë, Dublin, Zagreb, si dhe Ballkanin Perëndimor, shkruan Euroactivi kroat.

Më së shumti reagime ka provokuar një zgjidhje të stafit për Portofolin e Politikës së Fqinjësisë dhe Zgjerimit, sipas vlerësimet të Euroaktiv që duke zgjedhur Laszlo Trocanin, ish-Ministrin e Drejtësisë në qeverinë e Viktor Orban, Fon der Leyen u ka thënë vendeve të Ballkanit Perëndimor se zgjerimi nuk do të ndodhë kaq shpejt,shkruan euroaktiv,ërveç tjersh në shkrimin analitik.

//Proinformacion.com

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close