Advertisements

Mogherini:Kosova mbetet prioritet politik i BE-së

Përfaqësuesja e lartë e Bashkimit Europian Federica Mogherini ka thënë se Kosova mbetet prioritet politik i BE-së dhe se dërgimi i një misioni në zgjedhje riafirmon përkushtimin e vazhdueshëm të BE-së për të mbështetur proceset demokratike në Kosovë, thuhet në deklaratë.

Përfaqësuesja e Lartë e emroi Viola von Kramon-Tobadel, Anëtare e Parlamentit Evropian, si drejtuese e Misionit të Vëzhgimit të Kosovës dhe tha që ajo ishte e bindur që misioni i udhëhequr nga Kramon-Tobadel do të “kontribuonte në zgjedhje gjithëpërfshirëse, të besueshme dhe transparente”.

“Kjo zgjedhje është në një kohë të rëndësishme për Kosovën, kur ajo duhet të lëvizë më me vendosmëri për të bërë përparim në rrugën e saj evropiane, në reforma dhe në normalizimin e marrëdhënieve me Serbinë,” tha Mogherini.

Një ekip i ngushtë nga nëntë ekspertë të zgjedhjeve të BE mbërritën në Prishtinë në 7 shtator dhe do të mbetet deri në fund të procesit zgjedhor. Më vonë në shtator, atyre do të bashkohen nga 18 vëzhgues afatgjatë, të cilët do të vendosen në të gjithë vendin, dhe më vonë në javën e zgjedhjeve, 36 vëzhgues afatshkurtër, thuhet në njoftim. ; Shefi i Misionit të Vëzhgimit Kramon-Tobadel shprehu besimin e saj se ishte e rëndësishme që BE të vazhdojë monitorimin e zgjedhjeve në Kosovë, të cilat filluan në vitin 2009. Ajo shpresonte që Misioni i Vëzhgimit të jepte një kontribut të rëndësishëm në hapësirën zgjedhore dhe përpjekjet për të forcuar procesin zgjedhor të Kosovës në të ardhmen.

//Përgatitur nga Proinformacion.com

 

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close