Advertisements

Si t’ia bëni që të pini më shumë ujë

Disa nga “truket”, që mund t’i përdorni për të shtuar sasinë e konsumit të ujit janë:

Përdorni alarm– Vendosni alarme në telefonin tuaj, për t’ia kujtuar vetes që duhet të pini ujë vazhdimisht. Gjithashtu ekzistojnë disa aplikacione të veqanta që  mund t’i merrni ne telefonin tuaj për t’iu bërë të pini sa më shumë ujë.

Mbajeni shishen e ujit të ftohtë- Sipas studimeve, nëse dëshironi të pini më shumë ujë duhet, që ai të jetë i ftohur dhe jo në temperatë të ambientit.

Pini ujë përpara se të hani- Ka një regull të thjeshtë kur bëhet fjale për të konsumuar sa më shumë ujë: një gotë përpara ushqimit. Jo vetëm qe është një mënyrë e mirë për ta ‘detyruar” veten të pini më shumë ujë po gjithashtu mund t’iu ndihmojë të humbisni peshë.

Mbani shënimë në shishen tuaj– Shkruani për të gjitha benefitet që ka konsumimi sa më i madh i ujit. Rikujtojani vetes për të gjitha të mriat që ka uji për organizmin tuaj.  Kjo do të jetë një mënyrë e mirë për t’a inkurajuar veten të pini sa më shumë ujë.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close