Kur ka qenë hera e fundit kur keni ecur zbathur?A e dini pse është mirë ta bëni këtë?

“Tokëzimi” është një praktikë e lashtë që njerëzit e përdornin për t’u lidhur me Tokën. Kësisoj, edhe ecja zbathur ua mundësonte popujve të lashtë ta bëjnë një gjë të tillë.

Por, duket se kjo praktikë, përtej relacionit shpirtëror, ka edhe përfitime shëndetësore për ata që e fusin në funksion atë.

Toka  ka fushën e vet të energjisë, dhe në vitin 1952, W.O. Schumann, fizikant gjerman dhe profesor në Universitetin e Mynihut, e vërtetoi një gjë të tillë, duke pohuar se kjo lloj energjie mund të shërojë osteoporozën, sëmundjen e tiroides etj.

Në anën tjetër, Dr. Jonathan Kaplan, një specialist kirurgjie më Institutin Ortopedik të Hoag-ut, ka listëzuar përfitimet shëndetësore që ofron ecja zbathur në Tokë. Ndiqeni atë në paragrafin në vijim:

– Balancim më të mirë

– Përmirësim të mekanizmit dhe përforcim të gjunjve

– Këmbë më të forta.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close