Kulla e Mic Sokolit në Tropojë

Kulla e Mic Sokolit i përkiste familjes Sokoli dhe ndërtimi i saj daton në shek. XVIII. Është një banesë tradicionale trekatëshe prej guri, e Malësisë së Gjakovës, e ndodhur në fshatin Bujan të Tropojës. Kati përdhes ka shërbyer si vend magazinimi dhe për mbajtjen e kafshëve, ndërsa katet e sipërme janë përdorur për banim.

Banesa ka një rëndësi të madhe historike, për shkak se ajo lidhet me personalitetin e Mic Sokolit, një patriot i shquar shqiptar dhe një udhëheqës luftarak gjatë viteve të Lidhjes së Prizrenit. Kulla është Monument Kulture i kategorisë së parë.
Marrë nga Revista ‘’Monumentet’’ nr. 15-16, e vitit 1978//P:F.J:

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close