Takimet e poezisë suedezo-shqiptare në Maqedoni

Një nga takimet më të mira të vitit deri më tani. Takimi i fëmijëve në një shkollë shqipe në Maqedoni. Ne nuk mund të flisnim gjuhët e njëri-tjetrit, por prapë mund të punonim bashkë!

Ishte qendra kulturore shqiptare Migjeni në Borås që ftoi grupin e poetëve të Qendrës së Autorit West PoPP në Maqedoni për të përhapur njohuri për letërsinë suedeze. Dhe mësuam më shumë për kulturën shqiptare, e cila është shumë e pranishme në Maqedoni.

Autorja, përkthyesja dhe poetja Anna Mattsson do të fliste për Pippi Longstocking, por pasi ajo për fat të keq u sëmur u desh të futem brenda dhe të mbajë një fjalim spontan në shkollë … , ambasadori suedez, nxënësit e shkollave dhe të tjerët) gjithashtu bëmë lexime në kafenetë në Shkup dhe Tetovë së bashku me autorë vendas. Poemat tona suedeze u përkthyen dhe u interpretuan në shqip. Faleminderit! (Tack!)

//Proinformacion.com

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close