Farmacitë në të gjithë botën janë duke u përballur me krizë të medikamentit ibuprofen.

Sipas The Sun, klientë janë ankuar për mungesën e këtij ilaçi, dhe shimca i janë drejtuar paracetamolit.

Lajmit për shkurtimin e prodhimit të ibuprofenit e bënë të ditur mediat ndërkombëtare pas raporteve të publikuara nga kimistët.

Sipas tyre, mungon lënda e parë aktive në medikament duke prekur tregun farmaceutik botëror.

Mungesa e Ibuprofenit ka shqetësuar dhe pronarët e dyqaneve dhe farmacive të cilët janë duke kërkuar furnizim sa më të shpejtë.

Ato kanë vendosur lajmërime në dyqanet e tyre për të informuar qytetarët për mungesën e këtij medikamenti.

Shumë e qytetarëve britanik mendojnë se një prej faktorëve që ka sjellë në mujngesën e paracetamolit, antidepresantëve dhe medikamente të tjera është dhe tensioni politik që ka përfshirë vendin për çështjen Brexit.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close