Në Ora 19:00 jan mbyllur vendvotimet

Ora 19:00 shënon edhe fundin e procesit zgjedhor në vend duke bërë që të gjitha qendrat e votimit të mbyllen.

Mirëpo, çdo votues i cili është në radhën e pritjes në këto momente, duhet të shprehë vullnetin e tij dhe të hedhë votën në kutinë e votimit, pra të mos largohet pa votuar.

Ndonëse numri i saktë i votuesve pritet të konfirmohet me kalimin e orëve kur edhe KQZ të marrë të dhënat nga të gjitha qendrat e votimit, trendi gjatë ditës ka qenë pozitiv duke lënë të kuptohet se mund të ketë më shumë votues kësaj radhe se para 2 vitesh.

Dita e zgjedhjeve ka kaluar kryesisht qetë, me partitë të cilët kanë akuzuar njëra-tjetrën për ndërhyrje.

Sikurse edhe herëve të kaluara, ka pasur persona që janë kapur duke fotografuar votën.

Prokuroria e Shtetit pas verifikimit të informatave nga prokurorët në teren, janë vërtetuar 16 raste me 20 persona të cilët lidhen me procesin zgjedhor e që janë ndaluar.

Ndryshe, qytetarët patën mundësi të zgjedhin në mesin e 25 subjekteve politike dhe me mbi 1000 kandidatë për deputetë të cilët për dy javë gjatë fushatës zgjedhore shpalosën programin e tyre.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close