Shtetet e Bashkuara dërgojnë 20 mijë trupa në Europë

Ushtria amerikane ka njoftuar se po përgatit një stërvitje të madhe ushtarake në Evropë duke filluar me fillimin e vitit të ardhshëm, ku do të marrin pjesë 20,000 trupa amerikane ,e që është numri më i lartë në më shumë se 25 vjet.

Komanda Evropiane e SHBA deklaroi se manovrat “Mbrojtësi i Evropës 20” do të mbahen nga prilli deri në maj 2020 në mbështetje të qëllimit të NATO-s “të ndërtojë gatishmërinë brenda Aleancës dhe të pengojë kundërshtarët e mundshëm”.

Ushtarë nga 18 vende pritet të marrin pjesë në këtë stërvitje. Midis të tjerëve, do të ketë 9,000 amerikanë të vendosur tashmë në Evropë dhe 8,000 trupa evropiane.

Ushtria amerikane deklaroi se stërvitja “konfirmon se angazhimi i SHBA për NATO-n dhe mbrojtja e Evropës është ende çeliktë”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close