MIDIS SHPRESAVE DHE ZHGËNJIMIT ABSOLUT

Në këto ditët e fundit, më ikën shumë gjëra dhe ndodhi politike, të përziera me ndjenjat e shpresave të pafund, se po na vie «Kali i Trojes» dhe do na shpëtoj nga krimi i inskenuar politik i triumfuesve të luftes së Kosoves, anipse ai krim, dihet qartë se diçka kishte, se nga dikah rridhte si burimi i ujit të turbullt, por gjithsesi, gjithnjë mbetej vetëm brenda kuadrit si krim më shumë «Virtual» se sa real!

Fituesin e brohoriten se erdhi shpëtimtari, «Mesia i Kosoves», nga i cili pritet që si me shkopin magjik, të gjitha telashet e vendit dhe atyre që e votuan, ky farë «Kali i trojes» do t’u sjellë pritjet e tyre të zakonshme por edhe shumëvjeçare!?

Nga të gjitha këto shpresa të tepërta dhe, duke marrë në konsideratë gjendjen qoftë brenda vendit, qoftë në rajon e poashtu edhe në rrafshin global botëror, nuk mbetet asgjë më shumë për të thënë, sepse nga këndveshtrimi im, thjeshtë mund të ju them se që nga tani, Kosova e ka zyrtarizuar luften kunder vetes së saj, për dallim të asaj të mëhershmes, që mund të quhej vetëm pjesë e disa vatrave lokale të zjarrit kunder Kosoves dhe popullit të saj në tërësi.

Vetëm sa të merret në konsideratë qendrimi përafrues lokal e rajonal i marrëveshjes së «Mini shengenit» Ballkanik, dihet dhe duhet të kuptohet menjëher se «Gjella e gatuar prej atje, për Kosoven mund të jetë përvëluese dhe mashtruese në të njëjten kohë, pikërishtë, në kryeqendren e rivales kryesore të Repblikes së Kosoves, në Novi Sad, kjo që në të kaluaren ishte Krahinë thuhej se e barabartë por…?».

Kosova, me këto zgjedhje të 6. Tetorit 2019, e që nuk e pata fatin e mundësisë së votimit si edhe shumë të tjerë, natyrishtë për arsye objektive, i dha vetes një shqelëm, duke e kthyer atë pikërishtë në rrënjët e mashtrimit të viteve të 90-ta.

Këtu, të gjithë ata që presin shumë, duhet t’i paralajmëroj se, Kosova, nuk do të eci perpara në aspektin e pritshmërive sepse, këta që erdhen e që ju erdhi dita, janë edhe më hajdutë se ata që i larguan nga «karriget e hajdutërisë» siç e pretendojn një pjesë e madhe e tyre!

 

Prandaj jo, Kosova po kthehet mbrapa! Kokëfortësia, injoranca dhe prepotenca, në gjuhen e politikes nuk kanë vënd! Kështu që ti Kosova ime e dashur, pas gjithë atyre shpresave që mbanë, së shpejti do të përjetosh «Zhgënjimin më të madhë në gjithë Historinë kombëtare Shqiptare»! Po e them këtë me bindje të thellë, se nuk do të arrihet as bashkimi me shqipërin dhe as mbrojtja e teritoreve të coptuara nga trungu amë Kosovë e Shqipëri!

Dhe kështu, një luftë e re na qendron përbri e përballë, që pak kush ka fuqi për ta ndalë, derisa të përjetësohet «Zhgënjimi absolut»!

Ismet Shabani

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close