Cili është gjumi ideal për t’u zgjuar i freskët

Nganjëherë ndihesh aq i lodhur sa ke dëshirë te flesh pak, por duhet të zgjohesh duke u ndierë i freskët.

Këtu kemi renditur disa lloje të gjumit, i cili mund të jetë ideal për juve në mënyrë që të ndiheni sa më mirë.

Janë tri lloje të gjumit sa i përket arsyjeve të shkaktimit: i  planifikuar, i urgjencës, dhe lidhja e zakonshme.

Ndërsa, efektet e një gjumi gjithashtu ndryshojnë në varësi të kohës sa ju flini.

Një pauzë energjike: 10 minuta deri në 20 minuta përgjumje, e njohur gjithashtu si një sy gjumë energjie.

Sytë e mbyllur dhe një tru i hapur: një sy gjumë 60-minutësh.

Koha cilësore për mendjen tuaj: një sy gjumë 90-minutësh.

Mos harroni se nevoja për një sy gjumë varet nga cilësia e gjumit tuaj, qëndrueshmëria juaj fizike dhe gjendja juaj emocionale.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close