‘E VËRTETA PËR NOLIN’ NË TRE BIBLIOTEKA TË MËDHA.

 

…..Prifti që, sipas Jorgaqit, ‘predikonte më shumë Skënderbeun se sa Krishtin’ është njëkohësisht ‘kreu i kishës ortodokse në Shqipëri dhe udhëheqës i një partie politike liberale në opozitë me Zogun ‘. Kulmi i lëndës së tolerancës fetare është shënuar me pranimin e Nolit si kryeministër në një popullsi më shumë myslimane.

Duke i ushtruar këto misione me pranimin e auditorit që komunikon dhe udhëheq më pas, Noli bëri që të ritakohen, mu sipas vlerave të fillimit qëllimet e ndikimit sipas retorikës në adresën e kishës shqiptare. Me funksionimin dhe si partnere mediatike, kisha u bë pjesë e një rrjeti mediatik të shqiptarëve të Amerikës, siç nuk kishte ndodhur ende në Shqipëri. Përkundrejt Nolit si individ, kisha mund të ‘lexohet’ dhe një Reagente retorike duke afruar, përforcuar ose shpejtuar afirmimet e tij. Nga kisha Noli filloi të sistemojë në ngritje individin që rrinte brenda tij. Ajo dhe emri i Shqipërisë kanë qenë shkaku zyrtar për konsiderimin e tij dhe thirrjen për t’u dëgjuar në të gjitha konsultimet dhe konferencat për këto qëllime…..
Gjej më shumë tek libri online.//
Entela Komnino

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close