Advertisements

EMBLEMA GJERMANIKE E PERANDORISË SË SHENJTË ROMAKE. ISHTE NDIKIMI I ROMËS QË ERDHI PËRMES PERANDORËVE ILIRË, LEJUES TË FESË SË KRISHTERË SI FE DOMINUESE

Editor

Perandorët e Austrisë, të cilët pretendonin të ishin të konsideruar si pasardhësit e Cezarëve të Romës, përdorën shqiponjën me dy kokë, e cila është shqiponja e perandorëve lindorë bashkë me atë të perëndimorëve, që tipizon “Perandorinë e Shenjtë Romake”, përfaqësues të së cilës, perandorët e Gjermanisë (tani shkrirë nën atë të Austrisë), e konsideronin veten. Karli i Madh ishte i pari që e përdori atë, pasi kur ai u bë zot i të gjithë Perandorisë Gjermane, ai i shtoi kreun e dytë shqiponjës, në vitin 802 e. s, për të treguar se perandoria e Romës dhe ajo e Gjermanisë, ishin të bashkuara në të.

_____________________________________________

Titulli: Notes & Queries: for literary men, artists, antiquaries, genealogists, etc., Sec. Series vol.1
Bashkëpunëtorë: Oxford Journals (Firm)
Botues: London: Bell & Daldy, 18. Fleet Street, 1856

//Shqiptaro Madhi

 

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements
Next Post

Politika e shkrryfun e djallëzore,me pretendime të mini shengenit ballkanik

nga Genc Sefa-Lushnja Sot kryeministri Edi Rama na e konfirmoj me krenari se na paska arritur një marrëveshje për qarkullimin e lirë të njerëzve e mallrave me Serbinë e Maqedoninë e Veriut (Iliriken). Çdo ditë e më shumë e proklamon […]
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close