Advertisements

Në kujtim të intelektualit të madh shqiptar,Shtjefën Gjeçovi i cili u vra nga serbet 90 vjet më parë

90 vjet më parë Kosova ishte në terr shoqnor! Nën terror shtetëror, në mjerim total ekonomik, me nivel absolut të analfabetizmit, pa asnjë shkollë në gjuhën shqipe, por kishte një intelektual të madh, të nivelit evropian, Shtjefën Gjeçovin, që mundohej për shqiptari. 90 vjet më parë, ai u vra me urdhërin e komandantit të xhandarmërisë serbe në Prizren. Ekzekutuesit ishin shqiptarë dhe si shpërblim morën një grusht para. Njerëzit e ligj, faqezitë, kurrë nuk i kanë mungu këtij kombi.Nuk i mungojnë as sot, prandaj vazhdojmë të jemi kombi me problemet më të mëdha në Europë.//F.Jaha

 

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close