Besime rreth shëndetit e që nuk janë të vërteta

Më poshtë ju sjellim disa prej besimeve më të mëdha rreth shëndetit, por të cilat nuk janë të vërteta.

Niveli i lartë i kolesterolit shfaqet vetëm te të moshuarit

Që nga mosha 20 vjeçare duhet ta kontrolloni nivelin e kolesterolit, sepse mënyra aktuale e jetesës dhe të ushqyerit shton rrezikun për rritjen e kolesterolit në moshë më të re.

Uji i nxehtë i heq bakteret nga duart
Që në fëmijëri ju kanë mësuar se për t’i larguar bakteret nga duart duhet t’i lani me ujë të nxehtë.

Ju kanë mësuar gabim.

Për t’i larguar bakteret nga duart më shumë rëndësi kanë sapuni dhe fërkimi i mirë, e jo temperatura e ujit.

Mund të sëmuremi nga klima
E keni dëgjuar shumë herë.

Mirëpo, nëse filloni të ndiheni ‘të ngopur’ dhe nisni të teshtini kur lëvizni nga hapësirat e klimatizuara në ato pa klimë, me shumë mundësi keni alergji.

 

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close