Advertisements

Përbërja e re e Komisionit Europian mund të fillojë punën me vonesë

Fillimi i punës së Komisionit të ri Evropian, ka të ngjarë të vonohet për një muaj, sepse Parlamenti Evropian ka refuzuar tre kandidatë të propozuar nga qeveritë e BE-së për komisionerë, thanë disa zyrtarë të BE-së.

Josep Borrell, shef i ardhshëm i politikës së Jashtme të BE-së, u tha gazetarëve në Luksemburg se është “e arsyeshme” të pritej një vonesë e fillimit të Komisionit të ri deri më 1 dhjetor nga data kur do duhej të fillonte punën që është 1 nëntori.

Vonesa mund të ndodhë pasi duhet dhënë kohë qeverive të Hungarisë, Rumanisë dhe Francës t’i propozojnë kandidatë të rinj për komisionerë pasi emërimet e tyre nuk arritën të kalojnë në seancat e Parlamentit Evropian.

“Programi se kur mund të fillojë punën saktësisht Komisioni i ri është në duart e tre qeverive dhe Parlamentit Evropian”, tha një zyrtar i BE-së.

Një datë e mundshme, për një votim parlamentar që do të miratojë përbërjen e Komisionit në tërësi është 28 nëntori, tha zyrtari.

Vonesat në marrjen e detyrës së Komisionit të ri kanë ndodhur edhe më herët.

Më 2004, organi ekzekutiv i BE-së, i kryesuar nga Jose Manuel Barroso pati një vonesë tre javore sepse parlamenti hodhi poshtë italianin, Rocco Buttiglione, për komisioner.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close