Advertisements

S’ka përparim në negociatat për Brexit-in

Zyrtarët e BE-së dhe të Britanisë së Madhe, do të rinisin bisedimet për Brexitin, më 16 tetor, me shpresën se do të arrijnë një marrëveshje që mund të marrë miratimin e liderëve të BE-së, gjatë një samiti që mbahet këtë javë.

Kryeministri, Boris Johnson, pritet të informojë kabinetin e tij qeveritar mbi përparimin e negociatave, të cilat vazhduan gjatë tërë ditës, më 15 tetor.

Ka pasur raporte se palët ishin afër ujdisë, pasi Londra kishte bërë lëshime mbi kufirin irlandez.

Por, qeveria britanike tha se kishte “akoma ka shumë punë për të bërë në këtë drejtim”.

Kryenegociatori i Bashkimit Evropian, Michel Barnier, do të informojë vendet anëtare për negociatat me britanikët.

Britania e Madhe duhet të dalë nga Bashkimi Evropian më 31 tetor. Kryeministri, Boris Johnson nuk ka treguar interesim për të kërkuar një shtyrje të afatit, edhe pse për një gjë të tillë e ka bazën ligjore të miratuar nga parlamenti.

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close