Advertisements

Trupat ushtarake ruse marshojnë drejtë veriut të Sirisë

Agjensitë botërore njoftojnë për involvimin e rushtrisë ruse në aktivitetet e fundit luftarake të Turqisë dhe kurdëve.

Trupat ruse ,thuhet se kanë kaluar lumin Eufrat në veri të Sirisë dhe kanë arritur deri në periferi të qytetit Kobani,të mbështetura në lindje nga forca të udhëhequra nga kurdët.
Kjo është konfirmuar edhe nga Observatori Sirian me qendër në Londër.

Trupat ruse raportohet se janë drejtuar në veri pasi Forcat Demokratike Siriane nënshkruan një marrëveshje me qeverinë Siriane për të vendosur ushtrinë e Presidentit Bashar el Asad në kufi për shkak të operacioneve ushtarake turke ,ndermarre kunder kurdëve.

 

Loading...
Loading...
Loading...
Advertisements

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close